27η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ

RETSOS1-1024x715


H κλειστή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ξεκίνησε με την κεντρική ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσου. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ρέτσος τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας πλέον είναι να μπούμε σε μια νέα περίοδο ωριμότητας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα νέο, επόμενο κύκλο μακροχρόνιας ανάπτυξης. Με ένα νέο εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό».

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με την παρέμβαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία με το δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά. Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε με την ομιλία του Προέδρου της AEGEAN, Ευτύχιου Βασιλάκη, κατά την οποία, τονίσθηκε μεταξύ άλλων: «Εκείνο που έχουμε κατακτήσει τα τελευταία χρόνια είναι η συνεργασία και αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια.

Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά η βελτίωση ορισμένων ποιοτικών στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η συγκράτηση των επαναλαμβανόμενων τουριστών, η διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε περισσότερες περιοχές, η αντιμετώπιση της εποχικότητας και η αύξηση των τουριστικών εσόδων».

Επίσης, ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης, ενώ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας με προτεραιότητα στις επιβαρύνσεις της εργασίας.   Ακολούθησαν οι ομιλίες του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εurobank, Φωκίωνα Καραβία και του CCO Business Segment του Ομίλου ΟΤΕ, Γρηγόρη Χριστόπουλου.

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου και επισήμανε ότι: «Η ένταση του διεθνούς ανταγωνισμού στον τουρισμό και η πολυμορφία των τουριστικών προϊόντων ανά τον κόσμο επιβάλλουν τη συστηματική προσέγγιση της αγοράς μέσα από έρευνες, αναλύσεις και μελέτες που αναδεικνύουν τις ευκαιρίες και τις απειλές που αντιμετωπίζει το τουριστικό επιχειρείν.

Απώτερος σκοπός του ΙΝΣΕΤΕ είναι αφενός η συμβολή στην κατανόηση και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση της διασύνδεσης με την ευρύτερη τοπική οικονομία και αφετέρου η ανάδειξη της σπουδαιότητας της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, της λειτουργίας και διαχείρισης των τουριστικών προορισμών και η κρισιμότητα των συνεργειών».

Οι δράσεις της Marketing Greece για το 2018 παρουσιάσθηκαν από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, Ιωάννα Δρέττα η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με την υποστήριξη όλων, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να οδηγούμε τις εξελίξεις στην προβολή του ελληνικού τουρισμού».

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/27h-geniki-syneleusi-sete/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας: