Αύξηση πάνω από 10% των Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα το 2019

EOT1


Την πρώτη και με διαφορά θέση στην επιλογή προορισμού διακοπών για τους Αυστριακούς κατέχει η Ελλάδα και το 2019, όπου με βάση την εξέλιξη των προκρατήσεων αναμένεται νέα διψήφια αύξηση στις αφίξεις.

Τα θετικά μηνύματα προέκυψαν στην πρώτη διεθνή τουριστική έκθεση της χρονιάς «Ferien 2019» στη Βιέννη, η οποία έδωσε το στίγμα και τις τάσεις για τη νέα τουριστική περίοδο, με 850 εκθέτες από 80 χώρες και όπου ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) συμμετείχε με εντυπωσιακό περίπτερο, δυναμικές προωθητικές ενέργειες και 18 συνεκθέτες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας επισκέφθηκε την έκθεση και συναντήθηκε με τους επικεφαλής της αυστριακής τουριστικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα αποτελεί κορυφαία επιλογή για το ταξιδιωτικό κοινό της Αυστρίας. Σε συνέχεια της αύξησης 18% στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία το 2018, αναμένεται νέα άνοδος τη φετινή χρονιά, μεγαλύτερη του 10%.

Την αυξητική τάση των προκρατήσεων κατέγραψε και η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών γραφείων της Αυστρίας «Ruefa», στην ετήσια δημοσκόπηση της «Ruefa Reisekompass 2019» για το σύνολο των κρατήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από όλους τους tour operators και αποτελούν ήδη το 30% της αγοράς για τη θερινή περίοδο.«Αδιάκοπη η ανοδική πορεία της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του ομίλου Ruefa, Helga Freund.

Ταυτόχρονα, η TUI Αυστρίας επεσήμανε τη σημαντική αύξηση των κρατήσεων προς τη χώρα μας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ενόψει της «Ferien 2019» και όπως ανέφερε η Διευθύντρια της TUI Αυστρίας Lisa Weddig: «Οι κλασσικοί προορισμοί συνεχίζουν να αποτελούν την τάση του ερχόμενου καλοκαιριού με την Ελλάδα, όπως και πέρυσι στην κορυφή».

Στοιχεία από τη δημοσκόπηση «Ruefa Reisekompass 2019» στην αυστριακή αγορά – Περίπου 450.000 Αυστριακοί επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μας και ως εκ τούτου η Αυστρία, βρίσκεται ουσιαστικά στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων κατ΄ αναλογία του πληθυσμού της (8,8 εκατ.) και ειδικά όσον αφορά επαναλαμβανόμενους επισκέπτες σε ελληνικούς προορισμούς.

Το 88% των Αυστριακών σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα πάνω από μια φορά. – Το 44% κλείνει τις διακοπές του, τουλάχιστον τρεις μήνες νωρίτερα, με αυξημένη προτίμηση φέτος στην κρουαζιέρα και στα ταξίδια πόλεων. Σχέση τιμής/ποιότητας και προσφερόμενων υπηρεσιών, καλές κλιματολογικές συνθήκες, ασφάλεια και περιβάλλον, αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής προορισμού.

Φωτογραφία Διακρίνονται από αριστερά: Ιωάννης Ραφαλιάς Υπεύθυνος PR της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, Μαίρη Λεμονή (Trade EOT Austria), Ελένη Μελιτά – Προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, Κωνσταντίνος Τσέγας – Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Ελένη Γερολυμάτου – Προϊσταμένη Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων ΕΟΤ, Θεοδόσιος Κοσμίδης (ΕΟΤ Αustria).

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/auxisi-austriakon-touriston-stin-ellada/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας: