Χάρης Θεοχάρης – Μάνος Κόνσολας: Η νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού

MIN-TOURISM1


Ο Χάρης Θεοχάρης στη θέση του υπουργού και Μάνος Κόνσολας στη θέση του υφυπουργού είναι το δίδυμο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού. Ο Χάρης Θεοχάρης είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρείες καινοτομίας (start-up). Από το Νοέμβριο του 2011 ως το τέλος του 2012 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το Ποτάμι και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τον Απρίλιο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι.

Το Δεκέμβριο του 2018 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στο Νότιο Τομέα της Β’ Περιφέρειας της Αθήνας.   Ο Μάνος Κόνσολας είναι βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα Ινστιτούτα και κρατικά ιδρύματα καθώς και σε διοικητικά συμβούλια δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου και στις εκλογές που ακολούθησαν, στις 17 Ιουνίου, επανεξελέγη. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Δωδεκανήσου. Στις 18 Μαρτίου 2015 ανέλαβε τα καθήκοντα του τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στην Όλγα Κεφαλογιάννη προτάθηκε να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο γνωρίζει από την προηγούμενη θητεία της στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, η κυρία Κεφαλογιάννη αρνήθηκε να αναλάβει υπουργός Τουρισμού, καθώς φέρεται να ζήτησε τη δημιουργία ενός υπερυπουργείου, με τη συγχώνευση των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού. Το αποτέλεσμα ήταν η κυρία Κεφαλογιάννη, που στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εξελέγη πρώτη σε ψήφους στην Α’ Αθήνας, να μένει εκτός της νέας κυβέρνησης…   Πηγές: www.protothema.gr, www.skai.gr

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/theoharis-konsolas-nea-igesia-ypourgeiou-tourismou/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας: