Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στο «κατώφλι» της ανεργίας λόγω Thomas Cook

xenodohoypalliloi


Την αγωνία του εκφράζει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου για χιλιάδες εργαζόμενους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους μετά την κατάρρευση της Τhomas Cook.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου:   «Η κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού THOMAS COOK μας βρίσκει σε δεινή θέση την επόμενη ημέρα. Χιλιάδες συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται ξαφνικά με το ένα πόδι στο κατώφλι της ανεργίας. Εκφράζουμε την αγωνία μας στους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους που εργάζονται είτε σε ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της THOMAS COOK είτε σε συνεργαζόμενα με αυτήν ξενοδοχεία.  

Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου για τους παραπάνω συναδέλφους έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματος τους. Ενδεχομένως αρκετοί από τους συναδέλφους θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα προκειμένου για την ασφαλιστική τους ικανότητα όσο και για την πλήρωση των προϋποθέσεων για τη διασφάλιση του ταμείου ανεργίας. Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία τα όποια μέτρα στήριξης σκοπεύουν να λάβουν για τους ξενοδόχους να συνδυαστούν οπωσδήποτε και με τη στήριξη των εργαζομένων και συγκεκριμένα:  

1) Αιτούμαστε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του παραπάνω ταξιδιωτικού φορέα, καθώς και στα συνεργαζόμενα με αυτόν ξενοδοχεία. 2) Οι εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις να παραμείνουν όπως ήταν και πριν την πτώχευση. 3) Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω ξενοδοχεία να επιδοτηθούν από το ταμείο ανεργίας για όλη τη χρονική περίοδο που θα είναι άνεργοι».

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/xenodohoipalili-anergia-logo-thomas-cook-1/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας: