Μεγάλη μείωση στις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Κρήτη

crete


Το ενδιαφέρον για διακοπές στην Κρήτη από τους Ρώσους φέτος είναι μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν. Τον Ιούνιο 54.000 τουρίστες από τη Ρωσία πήγαν στη μεγαλόνησο, σχεδόν 20% λιγότεροι από το 2018. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση των πτήσεων προς την Ελλάδα κατά 12%, καθώς οι Ρώσοι προσανατολίζονται σε άλλους, φθηνότερους και χωρίς βίζα προορισμούς, όπως η Τουρκία.

  Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου του Ηρακλείου, το πρώτο εξάμηνο του 2019 ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 20% σε σύγκριση με τα στοιχεία για την ίδια περίοδο του 2018. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλη Βλατάκη: «Δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια ότι ευθύνονται οι γείτονές μας. Επανήλθε πλήρως η Τουρκία και έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των Ρώσων.

Είναι φθηνότερη, δεν έχει βίζα και από τη στιγμή που μειώνεται και η οικονομική δυνατότητα των δυνάμει πελατών οπωσδήποτε θα κάνουν τις επιλογές τους. Είναι ένας σοβαρός λόγος αυτός. Από εκεί και πέρα, όταν υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει το ρητό «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Και αυτό το βλέπουμε τώρα.

Αναγκάστηκαν, παρόλο που είχαν προγραμματίσει τις ίδιες πτήσεις με πέρυσι, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης, να μειώσουν πτήσεις, να «παντρέψουν» πτήσεις βάζοντας μεγαλύτερα αεροπλάνα και από τη στιγμή που μειώθηκαν οι θέσεις, έχουμε και το αποτέλεσμα αυτό».

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/megali-meiosi-stis-afixeis-touriston-stin-kriti/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας: