Παρουσιάστηκε στην Αθήνα ο International Sports & Tourism Organisation for Peace & Prosperity με έδρα στην Ελλάδα

KOUNTOURA1-6


Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα αποτελεί η ίδρυση του πρώτου, με έδρα τη χώρα μας, διεθνούς οργανισμού αθλητισμού και τουρισμού για την ειρήνη και την ευημερία, που αποτελεί πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Οργανισμός International Sports & Tourism Organisation for Peace & Prosperity, ISTO for P&P, παρουσιάστηκε επίσημα χθες στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένου τύπου και σε πρέσβεις ξένων χωρών.

Τις αρχές και τους στόχους του διεθνούς οργανισμού παρουσίασαν από κοινού ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Επίσης, μίλησαν ο τέως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO, Δρ. Taleb Rifai και η Πρέσβειρα Young – Shim Dho, πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για την Εξάλειψη της Φτώχειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ST-EP, που επισήμαναν ότι ήδη 53 ακόμη χώρες έχουν εκφράσει την πρόθεση να συμμετάσχουν στον ISTO for P&P.

H Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει σε αυτόν τον κοινό στόχο και σε αυτό το νέο παγκόσμιο εγχείρημα που ξεκινά εδώ από την πατρίδα μας, ως η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα υψηλά αθλητικά ιδεώδη, η Εκεχειρία και η φιλοξενία».

Ο νέος οργανισμός δημιουργείται με στόχο να αποτελέσει μέσο ενδυνάμωσης της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη με προγράμματα και σχέδια που ενισχύουν και πολλαπλασιάζουν τα οφέλη του τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες.

Ενσωματώνει τις τέσσερις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης: την παγκόσμια οικονομική ευημερία, την κοινωνική συνοχή, το αειφόρο περιβάλλον, την καλή διακυβέρνηση, για την επίτευξη των στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ατζέντα έως το 2030. Ο ISTO for P & P λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός αυτόνομος οργανισμός, διεθνής σε καθεστώς και μη πολιτικός στη διαχείριση, στελέχωση και λειτουργία του.

Με την ολοκλήρωση της ίδρυσής του θα τελεί υπό τον ΟΗΕ. Μεταξύ άλλων: · Θα αποτελέσει κέντρο διεθνούς διαχείρισης της γνώσης και ανάπτυξης έργων με στόχο την προώθηση του τουρισμού και του αθλητισμού.

Θα παρέχει υποστήριξη σε κράτη και εταίρους για τη διεξαγωγή ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων που αποβλέπουν στην εξάλειψη της φτώχειας και των ανισοτήτων μέσω προγραμμάτων και έργων στον τομέα του αθλητισμού και του τουρισμού. Θα ενθαρρύνει τις συνέργειες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Θα συνεισφέρει στη διαφύλαξη της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, μέσα από τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις και αρμόδιες αρχές, ιδρύματα, ιδιωτικές εταιρείες, συνδέσμους, με προσωπικότητες και με όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν σε σχέδια και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το αθλητισμό και τον τουρισμό και την επίτευξη των στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/parousiastike-stin-athina-international-sports-tourism-organisation/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας: