Στην Ελλάδα η έδρα του διεθνούς οργανισμού International Sports and Tourism Organisation for Peace & Prosperity

KOUNTOURA1-3


Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα θα αποτελέσει την έδρα Διεθνούς Οργανισμού, του ISTO for P&P που ιδρύεται με όραμα και στόχο την ειρήνη και την ευημερία παγκοσμίως μέσα από τον τουρισμό και τον αθλητισμό.

Η ίδρυση του International Sports & Tourism Organisation for Peace & Prosperity είναι πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία ανέλαβε δράση σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε ο οργανισμός με διεθνή υπόσταση και κύρος, να προωθήσει τη συνεργασία των κρατών και των λαών, με επίκεντρο τον τουρισμό και τον αθλητισμό και όπου η Ελλάδα θα συμβάλλει καθοριστικά.

Η Ελλάδα θα αποτελέσει την έδρα του Οργανισμού ISTO for P&P, ως η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η φιλοξενία. Ταυτόχρονα, με την ίδρυση του ISTO for P&P, η Ελλάδα θα λειτουργήσει ως γέφυρα για τη συνεργασία μεταξύ των κρατών και μεταξύ των λαών, την προάσπιση της ειρήνης, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Η Κοινή Δήλωση για την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P υπογράφηκε στη Βηρυτό από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο, της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και Λιβάνου Gebran Bassil, και συνυπογράφηκε από την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Έλενα Κουντουρά, τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου Σάββα Περδίο και τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, Avedis Guidanian (φωτογραφία).

Ο ISTO for P&P μόλις ολοκληρωθεί η επίσημη διαδικασία για την ίδρυσή του, θα τελεί υπό τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/stin-ellada-edra-international-sports-tourism-organization-1/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας: