Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πολιτιστικές, γαστρονομικές και αθλητικές εκδηλώσεις με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον

EOT1-6-2


Πολιτιστικές, γαστρονομικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που ενισχύουν την εικόνα της Ελλάδας ως ενός κορυφαίου προορισμού για ειδικές μορφές τουρισμού και παράλληλα ενδυναμώνουν τη θέση της σε σημαντικές τουριστικές αγορές παγκοσμίως, έθεσε υπό την αιγίδα του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Ειδικότερα: Tο 3ο Φεστιβάλ Λεσβιακής Γαστρονομίας (Lesvos Food Fest) θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου σε διάφορα σημεία του νησιού (Γέρα, Πολιχνίτο, Μανταμάδο, Πέτρα, Μόλυβο και Ερεσό) δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες, μέσω του πλούσιου και πολυμορφικού προγράμματός του, να παρακολουθήσουν ποικίλα γαστρονομικά δρώμενα, να ανακαλύψουν την πλούσια γαστρονομία και την εύφορη τοπική παραγωγή, αλλά και να γνωρίσουν σε βάθος το νησί και τους ζεστούς, φιλόξενους ανθρώπους του.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 6 και 7 Ιουλίου, αποτελεί ένα παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός με ιδιαίτερη πολιτισμική χροιά, αφού προσφέρει τη δυνατότητα σε ξένους και Έλληνες επισκέπτες να παρακολουθήσουν πλήθος σεμιναρίων χορού και μουσικής από μεγάλους δασκάλους και από διάφορες χώρες (Ινδία, Βρετανία, Ισπανία, Φινλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Λιθουανία και Χονγκ Κόνγκ), ενώ με όχημα την τέχνη του χορού και της μουσικής, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Ταυτόχρονα, συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην ιδιαίτερα δυναμική αγορά της Ινδίας, καθώς επί σειρά ετών αναδεικνύει την πολύπτυχη πολιτιστική ταυτότητά της χώρας μας. Η δράση «Οι πέτρες μιλούν» είναι μια πολιτιστική και τουριστική πρωτοβουλία που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Πρόκειται για θεατρική περφόρμανς, βασισμένη σε κείμενα από την αρχαιοελληνική γραμματεία, που θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας, οι οποίοι έχουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι παραστάσεις θα έχουν δίωρη διάρκεια και θα παρουσιάζονται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά), ενώ η είσοδος στους θεατές θα είναι δωρεάν.

Σκοπός της δράσης είναι η βαθύτερη γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με τα μοναδικά ιστορικά μνημεία της, καθώς και ο εμπλουτισμός της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας που αυτή προσφέρει. Τέλος, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Slalom Ανδρών – Γυναικών Ιστιοσανίδας θα διεξαχθεί στην περιοχή Πούντα της Πάρου το διάστημα 8 – 13 Ιουλίου και περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλάσης Funboard (IFCA) για το 2019.

Σε αυτό θα λάβουν μέρος 70 – 100 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας από 15 έως 65 ετών, που είναι άτομα υψηλού οικονομικού προφίλ και συνδυάζουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα με τις διακοπές τους, μαζί με τους συνοδούς τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/ypo-aigida-eot-ekdiloseis-me-endiaferon/

Kατηγορίες

Διαβάστε άλλα άρθρα μας: